Sosyal Medya

Güncel

Türk büyükelçiden Financial Times’a ‘Gülen’ mektubu

Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, İngiliz Financial Times gazetesine yolladığı mektupta, Türkiye'nin Fethullah Gülen'in iadesine yönelik çağrılarının görmezden gelinemeyeceğini belirtti.



Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Ä°ngiliz Financial Times gazetesine yolladığı mektupta, Türkiye'nin Fethullah Gülen'in iadesine yönelik çaÄŸrılarının görmezden gelinemeyeceÄŸini belirtti.

Gazetenin bugünkü nüshasında yer verilen ve aynı gazetede 10 AÄŸustos'ta yayımlanan ‘Türkiye ile ilgilenmede diplomatik bir ikilem’ baÅŸlıklı makaleye cevap niteliÄŸindeki mektubunda Bilgiç, Türkiye’de yaÅŸanan ve arkasında FETÖ’nün bulunduÄŸu darbe giriÅŸiminin milletin ‘güçlü iradesi ve kararlı duruÅŸuyla püskürtüldüğünü’ kaydetti.

Türkiye’nin müttefiklerinin ve dostlarının 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin vahametini doÄŸru bir ÅŸekilde anlamamış olabileceÄŸini kaydeden Bilgiç, "Bu, sahte dini söylem kullanan gizli kült baÅŸarılı olsaydı, cumhuriyetin temellerini yıkmakta tereddüt etmeyen ve herkesin temel hak ve özgürlüklerini askıya alan bir rejimle yönetilecek bir Türkiye’de büyük ihtimalle bir iç savaÅŸa ÅŸahit olacaktık" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dostlarının ve müttefiklerinin sergilediÄŸi duruÅŸta ‘demokratik bir ikilem bulunduÄŸunu yazan Bilgiç, "Fetullah Gülen’in iadesine ve lideri olduÄŸu terör ÅŸebekesinin dağıtılmasına yönelik çaÄŸrılarımız görmezden gelinemez” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

‘MÃœCADELE ANAYASAL ÖLÇÜLER İÇİNDE’

Türkiye’nin FETÖ’yle mücadelesinin anayasal ve yasal ölçüler içinde yürütüldüğünü, bu çerçevede temel hak ve özgürlüklere de gereken saygının gösterildiÄŸini belirten Bilgiç, ‘her zaman olduÄŸu gibi hukukun üstünlüğü ilkesine kesin bir ÅŸekilde riayet edildiÄŸini’ bildirdi.

Mektubunda Türkiye'nin dış politikasına da deÄŸinen Büyükelçi Bilgiç, "Türkiye ve Avrupa BirliÄŸi arasındaki göç anlaÅŸması tam olarak yürürlükte. Ancak bu anlaÅŸmanın geleceÄŸi AB’nin benimseyeceÄŸi duruÅŸa baÄŸlı" ifadelerini kullandı.

IŞİD’e karşı verilen uluslararası mücadelede Türkiye'nin aktif rolüne de iÅŸaret eden Bilgiç, "Türkiye’nin güvenilmez bir ortak" olduÄŸu ÅŸeklindeki iddiaların adaletsiz olduÄŸu gibi, Türkiye'de IŞİD’in muhtelif saldırılarında hayatını kaybedenlere de saygısızlık anlamına geleceÄŸini kaydetti.

Türkiye ile Rusya'nın ilişkilerindeki normalleşmeye de değinen Bilgiç, "Gerginliğin azalması ve diyalog için sarf ettiğimiz gayretin karşılığını görmekten memnunuz. Türk dış politikası her zaman için çok boyutlu olmuştur. Bir taraf ile ilişkilerin tamiri ve geliştirilmesi, başkaları pahasına yeni bir ittifak arayışı anlamına gelmez" değerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.